Expedice Ukrajina Adventure Challenge 2011

25.06.2011 08:00

  Jedná se o 8 denní výlet směr východ. Poznat slovenské a ukrajinské kotáre a krásu tamní přírody, i přilehlého okolí. První zastávka, by měla byt na složení kostí přes noc a to v obci Bešeňová. Leží na břehu řeky Váh a přehrady Liptovská Mara. Je to jedna s nejatraktivnějších oblastí Slovenska. Zde by sme se měli zdržet 1 - 2 noci. Rozhodnutí padne na místě. Je tam toho totiž dost k shlédnutí. Od přehrady, přes Demenovskú ľadovú jaskyňu, až po Štrbské Pleso.

Po odpoutání se od Liptova, by měla následovat ta nejočekávanější a zřejmě nejzajímavější cesta celé trestné výpravy, na kterou se každý těší, a sice podélný přejezd Vysokých Tater směrem k Dukelskému průsmyku, což byla hlavní myšlenka při zrodu této expedice, podívat se na tu partizánsků mez :). Poté zmíňeným průsmykem do Polska, do města Dukla, kde nás čeká muzeum a hlavně další strávená noc.

Další den se jede zpět na Slovensko a zřejmě směr přímý, na zadaný cíl naší cesty, a to Svalyava Ukrajina. Zde se ubytujeme u kamaráda, který sice bóchá v ČR, ale je to UA jak poleno :). Tady se zdržíme pár nocí a doufám, že si vychutnáme zdejšího pohoštění (o jídle řeč není).

A cesta zpět? To ještě nikdo neví....

Mapa cesty zde